Prototype Citroen M35

Prototype Citroen M35
Toelichting Citroen M35
Citroen M35 te koop
Contact
FrançaisNederlandsEnglish (UK)
Homepage Citroen M35Citroen M35 on FacebookContact

Content of this page

Kijk hier voor historie, artikelen en naslagwerken

Kijk hier welke auto's gebouwd zijn en wat er over bekend is

Kijk hier wat er allemaal met M35's beleefd wordt

L'Opération M35

Historie

Ik heb al deze foto's al in allerlei bladen en op internet voorbij zien komen, maar nu kreeg ik de gelegenheid om een aantal originele persfoto's van de M35 te kopen.

Ik ben er blij mee en ze zijn uiteraard leuk om hier te laten zien. Nu nog even alle bladen van vroeger doorbladeren om te zien of ik de serie compleet heb......

In november 1969 berichtte Citroën alle persdiensten over de 'Operation M35' met de volgende mededeling. Samen met de officiële mededeling werd ook de specificatie van de M35 vrijgegeven. Alles strikt onder het voorbehoud dat de informatie pas vanaf 24 november gepubliceerd mochten worden. In dit geval betreft het de communicatie van Citroën Brussel naar de Vlaamse persdiensten.

Ergens tussen '69 en nu is er een mythe ontstaan dat er 3 blauwe M35's gebouwd zouden zijn, gespoten in Bleu Delta. Twee ervan zouden, net als de Ami Super vloerschakeling hebben en er zou er zelfs een bestaan hebben met een Convertisseur, een halfautomatische versnellingsbak uit de GS.

Een van de exemplaren zou No. 122 zijn geweest, een ander No. 39 uit de Heuliez-collectie. De derde is niet getraceerd.

Facebook-vriend Koen kwam op een internetspeurtocht deze geweldige foto tegen op dit Blog.

Hier een fragment uit een korte film over de samenwerking tussen Citroën en NSU, het filmpje van 16 minuten is in zijn geheel te bekijken via onderstaande link.

Bekijk de film over de samenwerking tussen Citroën en NSU

Het fragment laat een scene zien die ik nog niet eerder heb kunnen vinden; het testen van de M35-techniek onder een Ami 6 Berline. Er wordt gereden op het circuit van Monthléry, net onder Parijs, vermoedelijk in de loop van 1968. Zou de testwagen nog bestaan?


http://www.ina.fr/economie-et-societe/vie-economique/video/CPF10005571/les-accords-nsu-citroen.fr.html.