Prototype Citroen M35

Prototype Citroen M35
Toelichting Citroen M35
Citroen M35 te koop
Contact
FrançaisNederlandsEnglish (UK)
Homepage Citroen M35Citroen M35 on FacebookContact

Content of this page

Kijk hier voor historie, artikelen en naslagwerken

Kijk hier welke auto's gebouwd zijn en wat er over bekend is

Kijk hier wat er allemaal met M35's beleefd wordt

Citroen M35

Orderbon van 250 wankelmotoren voor de M35

 

Van een bekende uit de NSU-wereld kregen we deze bon doorgestuurd, hij stond recent in Wankeljournal, het clubblad van de Ro80-club in Duitsland.

De bon toont de bestelling van 250 M35-motoren en appendages bij Comotor in Neckarsulm. Een mooi tijdsbeeld dat je fantasie ook gelijk aan de gang zet. 

Lees meer...

Solex Carburateur

Duitstalige technische documentatie over de Solex carburateur.

Lees meer...

AutoRevue 25 '69

Presentatie van 'l'Opération M35' in AutoRevue nummer 25 van december 1969.

Lees meer...

AutoRevue 26 '69

De eerste rijervaringen met de Citroën M35 in AutoRevue nummer 26 van december 1969.

Lees meer...

Autokampioen 12 '69

Autokampioen, het autoblad van de ANWB, meldde in december 1969 de komst van 500 Citroëns met wankelmotor.

Klik hier voor een uitvergroting.

Open het artikel als pdf-bestand.

No.430 in Citromuseum

No.430 is in bezit van het Citromuseum van Henri Fradet in het Zuidfranse Catellane. Lees het op zijn website

Prototype No. 430 gespot in Italië

Andrea uit Italië stuurde ons enkele foto's van nummer 430 die hij bij zijn werk spotte. De auto lijkt in goede staat te verkeren en ook goed om te zien dat hij ook echt gebruikt wordt.

 
 

No. 408 en chassis van no. 159 in Isle of Man Motor Museum

No.408 is opgedoken op Youtube. De auto staat tentoongesteld in het Isle of Man Motor Museum. De auto gaat vergezeld van het losse chassis van no. 159. We zijn nog aan het nagaan wat de de functie van de extra bedieningsorganen aan stuur en op het dashboard is. 

Bekijk het filmpje op Youtube

 
 
 
 
 

No. 10 restauratie bijna afgerond

Philippe Lacomblez mailde ons met het bericht dat de restauratie van no. 10 bijna afgerond is en stuurde ons deze foto.

 
 
 

No. 376 op 2cv-jubileum in Luxemburg

 
Nico Theissen schreef ons: "The number 376 can actually be seen in a show by the luxemburgish 2CV Club , on behalf of the 75th birthday of the 2CV in Roost (Citroen dealer Petrymobil) in Luxembourg, until december 23 on the opening hours of the Citroen dealer (Monday till Saturday). Feel free to visit."
 
 
 
 
 
 
 

M35 No.3

M35-No.3 Exploded ViewHet is de nazomer van 1969 en de voltallige Europese autopers is opgetrommeld om in Parijs te komen rijden met de Citroën M35. Een exclusief prototype met Wankelmotor, de motor-techniek die een grote toekomst lijkt te hebben. Voor de test zijn er, in een voor-serie en dus met de hand, 6 M35’s gebouwd. Allemaal in Gris Nacré en zichtbaar genummerd, je zag ze destijds in alle bladen voorbij komen. Zou -buiten het papier- nog iets van deze auto's resteren? Ja! en jij kunt er de eigenaar van worden.

Lees hier het verhaal van No.3.

Uitlaten: het vervolg

Hoe is het eigenlijk afgelopen met het uitlaten avontuur? In september 2016 heb ik  (eigenaar van #83) daar voor het laatst over bericht op deze website en ik ben jullie het vervolg van het verhaal nog schuldig.

Lees meer...

Reproductie aanslagrubbers vering

Waar zouden we zijn zonder No. 83 en Tom Verheyden. Ze hebben samen de reproductie van de aanslagrubbers in de vering van de M35 ter hand genomen. Op deze rubbers zakt de auto als hij in rust staat, waardoor ze na 50 jaar wat dunner geworden zijn. Door ze te vervangen staat de auto gelijk weer wat hoger in de stalling.

De rubbers zijn specifiek voor de M35, we hoopten ze op andere modellen ook tegen te komen maar helaas. Nu zijn ze er dus weer; exact naar origineel. Er zitten 8 stuks op je M35; verwen hem ermee.

 

Via deze link kom je op de site van Tom Verheyden en kun je ze bestellen.

Nummer origineel onderdeel: AL-437-3

 

No. 83 op weg naar nieuwe uitlaat

No. 83 is op weg naar Zuid-Engeland om bij Quicksilver een nieuwe uitlaat pas te laten maken; als voorbeeld voor de 12 andere uitlaten die ondertussen besteld zijn.

Volg het avontuur via Twitter.

Update uitlaat NU BESTELLEN

Update uitlaten M35 (19 augustus 2016)

Het uitlaten initiatief begint nu echt concrete vormen aan te nemen.

Tot nog toe zijn er 12 bestellingen geplaatst bij Quicksilver, hiermee benutten we ook de maximale kwantumkorting op de prijs.

Bestellingen kunnen tot uiterlijk 26 augustus 2016 doorgegeven worden. Als je nog wilt meedoen, moet je onmiddellijk contact met mij opnemen via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Een maand geleden hebben we al twee “patterns” naar Quicksilver gestuurd. Zij zullen deze als voorbeeld gebruiken om de nieuwe uitlaten te construeren. In september gaan we vervolgens met de #83 naar de Quicksilver fabriek in Devon. Quicksilver kan dan zien hoe de uitlaat onder de auto is gemonteerd en aan de hand daarvan het ontwerp nog aanpassen.