Prototype Citroen M35

Prototype Citroen M35
Toelichting Citroen M35
Citroen M35 te koop
Contact
FrançaisNederlandsEnglish (UK)
Homepage Citroen M35Citroen M35 on FacebookContact

Content of this page

Kijk hier voor historie, artikelen en naslagwerken

Kijk hier welke auto's gebouwd zijn en wat er over bekend is

Kijk hier wat er allemaal met M35's beleefd wordt

L'Opération M35

Van een van onze vrienden uit de NSU-wereld kregen we een tip over een verbeterpunt voor onze Wankel-motoren; de bougies! De oorspronkelijke Beru- en Bosch-bougies zijn nog wel te vinden, maar met moeite en vaak voor een forse prijs. Ook slaan ze snel vet en zijn daarna niet heel fijn schoon te krijgen. In de Mazda RX7 gebruiken ze andere, modernere bougies en deze kunnen wij nu ook in de M35 gebruiken. Daartoe zijn busjes gemaakt welke als adaptor tussen het huidige, grotere bougiegat en de NGK BR10ET-bougie passen.

 


We (No. 467 en No. 122) hebben ze op No. 83 toegepast: een wereld van verschil. De motor draait soepeler en pakt beter op, door een krachtiger vonk verloopt de verbranding beter. Ook startte hij (nog) beter. Ook na een aantal kortere stukjes rijden slaan ze niet vet en mochten ze dit toch doen; de elektroden zijn veel beter bereikbaar. In het uiterste geval knikker je ze weg en koop je voor tussen de 15 en 20 Euro een nieuw setje.

Ook de busjes hoef je voor de prijs niet te laten liggen, voor 12,- inclusief verzenden (tarief voor buitenland kan afwijken) zorgen wij dat ze binnenkort al in je brievenbus liggen.